Din idé kan göra önskningar till verklighet i Lundby

Medborgarbudgeten Din idé startar i februari. Barn och vuxna kan komma med förslag på aktiviteter i området kring Bjurslättsskolan. Förslagsinlämning och omröstning kommer att pågå mellan 6 mars och 1 maj.

Blir verklighet 2023/2024

Alla som bor och verkar i området har möjlighet att vara med och påverka vad 200 000 kronor ska användas till. De vinnande förslagen blir verklighet under 2023/2024.

– Jag känner mig stolt och glad över att vi kommer ha två medborgarbudgetar i gång på Hisingen i år; medborgarbudgeten Din idé som vi har genomfört tidigare och ett nytt pilotprojekt med en medborgarbudget som ska genomföras i år, säger Christina Aylward Alvelin, förvaltningsdirektör vid socialförvaltningen Hisingen.

– Medborgarbudget är ett viktigt och angeläget sätt att arbeta med att göra medborgarna delaktiga. De får möjlighet att bestämma över hur delar av socialförvaltningen Hisingens och våra samverkansaktörers resurser ska prioriteras.

Din idé är ett samarbete mellan verksamheter i Göteborgs Stad, Familjebostäder, Stena Fastigheter och Fastighetsägare centrala Hisingen, FCH.

The post Din idé kan göra önskningar till verklighet i Lundby appeared first on Vårt Göteborg.

Vårt Göteborg Läs mer